Energibesparelser SKRIV UD

Boligejere renoverer for at spare penge

af: Ulrik Blaabjerg, 07-04-2017
Foto: Colourbox

Ny undersøgelse fra Boligejernes Videncenter, Bolius, fastslår at de danske boligejere renoverer hjemmet for at spare penge og få et bedre indeklima. 

I undersøgelsen svarer 58 procent at økonomien er den vigtigste faktor i forhold til at energirenovere. Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, forklarer at det tyder på, at det er de nære faktorer der betyder noget: "Det er meget tydeligt, at det er det nære og det, der har betydning for vores hverdag, nemlig økonomi og indeklima, der er afgørende", fortæller hun til BygTek. 

Hun mener samtidig, at når en faktor som økonomi er så væsentlig for folks beslutning om at energirenovere, afspejler det samtidig et behov for en gulerod til dem, der energirenoverer: "Boligjobordningen er et godt eksempel på, at incitamentsordninger, der belønner energispareinitiativer økonomisk, spiller en stor rolle i forhold til at få vores boliger til at spare på energien og bidrage til den grønne omstilling, der skal gøre Danmark fri af fossile brændstoffer inden år 2050, fastslår Camilla Damsø Pedersen over for BygTek.

Alene i 2015 brugte 560.000 danskere Boligjobordningen, og en tredjedel af alle fradrag blev brugt til nye vinduer, døre, tag og andre grønne tiltag.

Kilde: BygTek

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.