Politik og regler SKRIV UD

Brændeovns-ejere skal tildeles en varmepumpe mener Cepos

af: Ulrik Blaabjerg, 23-01-2017
Foto: Colourbox

Ifølge Cepos bør regeringen halverer afgiften på el, så danskerne ikke bruger sine forurenende brændeovne så meget. Der er altså behov for en gulerod - og en varmepumpe - hvis Danmark skal mindske forureningen fra brændeovne. 

Skatteministeriet har tidligere vurderet, at det vil være svært at pålægge ejerne af brændeovne endnu en afgift for at begrænse brugen, men en halvering af elafgiften kunne derfor være en mulighed, mener analysechef i Cepos Otto Brøns-Petersen og uddyber:

"Det oplagte alternativ til en brændeovn vil være en varmepumpe. De meget simple luft-til-luft-varmepumper kan man sagtens bruge til at varme huset op med. For eksempel hvis der pludselig er koldt en weekend først på efteråret, hvor man endnu ikke har tændt for fjernvarmen, hvor man ellers ville tænde op i brændeovnen for hurtigt at få varmen," siger han til Politiken.

En rapport fra Skatteministeriet har tidligere vist, at brugen af brændeovne er den største kilde til partikelforurening i Danmark. Sygdomme som følge af denne forurening er anslået til at koste samfundet i omegnen af en mia. kr. om året, mens de økonomiske vismænd mener at beløbet nærmere er fire gange så stort. 

Der ventes en stor analyse af de samlede energiområder til sommer der blandt andet forventes at belyse forholdet mellem lavere afgifter på el og en mere indskrænket brug af brændeovne. Partierne Alternativet, Enhedslisten og de Radikale ønsker alle et politisk indgreb på området. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.