Klima og ressourcer SKRIV UD

CO2-udledningen kan være udfaset i 2060

af: Kasper Elton Jensen, 23-03-2017
Foto: Colourbox

Det er muligt at skære hele 70 procent af den globale CO2-udlening inden 2050, og i 2060 kan udledningen af de giftige CO2 stoffer være totalt udfaset på globalt plan. Det fastslår en ny international rapport fra organisationen Irena.

Det sidste lange stykke tid har der været skrevet meget om de globale klimaproblemer, og statistikkerne har ikke altid været lige optimistiske på klodens vegne, når det gælder sandsynligheden for at reducere CO2-udledningen tilstrækkeligt på globalt plan. Der er dog håb forude mener den internationale organisation Irena. I en ny rapport konkluderer de, at det er muligt at reducere CO2-udledningen på globalt plan med 70 procent inden 2050, og endda udfase udledningen helt i 2060. Det kræver dog store internationale investeringer og en god portion vilje fra klodens lande.

Det er især i energisektoren, at der skal ske drastiske ændringer, hvor to tredjedele af den udledte CO2 stammer fra. I dag stammer 24 procent af den globale energiproduktion fra vedvarende energi, men dette tal skal i 2050 lyde på 80 procent, siger generaldirektøren for Irena, Adnan Z. Amin i en pressemeddelelse, der samtidig mener, at en omlægning af energisektoren til vedvarende energi vil betyde flere jobs på verdensplan.

Irena konkluderer i rapporten, at CO2-udledningen på globalt plan skal reduceres fra 32 gigatons i 2015 til 9,5 gigatons i 2050. Opfyldes dette krav ikke, mener organisationen heller ikke at det er sandsynligt at holde de globale temperaturstigninger på under 2 grader celsius i samme periode.

For at planen kan lykkes og temperaturstigningen holdes nede, vil det blandt andet kræve at der sker et globalt paradigmeskifte, så bygnings-, industri- og transportsektoren kommer til at overgå til primært at benytte energi fra vedvarende energikilder. Dertil konkluderer Irena, at det er sandsynligt at opnå en reduktion på udledningen af CO2, men det kommer til at kræve store investeringer på op imod 200.000 milliarder danske kroner fremmod 2050. Et tal som Amin ikke mener at man skal lade sig skræmme af, fordi den store mængde af nye arbejdspladser i energisektoren vil forøge det globale bruttonationalprodukt med 0,8 procent alene pga. omlægningen af energisektoren konkluderer Irena afslutningsvis.

Du kan læse hele Irenas pressemeddelelse og finde den nye rapport her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.