Inspiration SKRIV UD

Coop indgår stor alliance om energistyring

af: Kasper Elton Jensen, 06-01-2017
Foto: Colourbox

Coop jagter store besparelser på energiforbruget med en ny og ambitiøs samarbejdsaftale med Honeywell i Belgien og EnergiData, der skal bringe Coop i førertrøjen omkring energistyring.

Coop investerer 50 millioner kroner i 25.000 målepunkter i butikker, lagre og administrationsbygninger over hele Danmark. Det vil ifølge Ejendomsdirektør i Coop, Henrik Kirketerp, medføre de største energibesparelser som virksomheden hidtil har opnået.

”Med denne innovative aftale får vi det bedste fra to verdener. Dels får vi fløjet den løsning ind, som vi mener, er den mest værdiskabende, dels får vi i EnergiData en samarbejdspartner som sikrer at målsætningerne realiseres. Med denne løsning skaber Coop en unik position, hvad angår energistyring”, siger Henrik Kirketerp i en pressemeddelelse.

Formålet er at sikre optimal styring af det samlede forbrug af el og andre energikilder. Det skal bidrage til en betydelig besparelse i forbruget over de kommende år og dermed reducere den samlede miljøbelastning og samtidig spare penge.

Det er ikke kun Coop, som er begejstret for den nye aftale. Også Dirk den Haese, der er Global direktør i Honeywell i Belgien er glad for det nye samarbejde med både Coop og EnergiData, som han mener, giver store langsigtede udviklingsmuligheder for at opnå besparelser på energiforbruget, og den glæde er gengældt hos EnergiData.

”Vi glæder os utrolig meget til at samarbejde med Coop omkring denne aftale. Særligt at sikre at investeringen konverteres til reelle besparelser, hvor vi har vores styrkeposition. Derudover giver samarbejdet med Honeywell os muskler til at styrke vores nationale og internationale strategi”, siger adm. direktør i EnergiData, Morten Dysted Dahl.

Det forventes at installationen af hard- og software skal være implementeret inden udgangen af 2018, og Coops energiprogram har som mål at reducere det samlede energiforbrug med 20 procent i 2020 i forhold til 2014. I alt er der tale om en investering på op til 300 millioner kr.

Kilde: Coop

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.