Energibesparelser SKRIV UD

Danfoss nedbringer CO2-udledningen med 45 procent

af: Kasper Elton Jensen, 10-05-2017
(Danfoss hovedkvarter i Nordborg) Foto: Danfoss

Danfoss har på blot fire år skåret næsten halvdelen af CO2-udledningen fra på virksomhedens hovedkvarter i Nordborg og fabrikken i Gråsten. De flotte resultater skyldes især en effektiv energiledelse skriver ProjectZero på deres hjemmeside.

Den danske virksomhed Danfoss er godt på vej til at indfri deres del af målene i det grønne projekt ProjectZero, der har som mål at gøre Sønderborg-området CO2-neutralt inden 2029. Projektet i startede i 2007, og siden dengang har Danfoss været en vigtig aktør for projektet på grund af virksomhedens størrelse og store mængde af energiforbrug.

I 2015 iværksatte Danfoss sin globale ”Klimastrategi 2030”, hvor visionen er, at halvere virksomhedens CO2-udledning på alle Danfoss’ fabrikker i verden inden 2030. Globale energispareprojekter, adfærdsændringer og grønne energikilder er blandt de værktøjer, som virksomheden har taget i brug for at opnå målet.

På verdensplan lykkedes det Danfoss i 2016 at sænke det totale energiforbrug uden at det havde en negativ påvirkning på nettoomsætningen. I stedet kunne virksomheden oplyse, at der for hver omsat krone i 2016 blev brugt 40 procent mindre energi sammenlignet med energiforbruget i 2007. Og netop reduktionen af energi er et af de punkter, som Danfoss arbejder hårdest på at forbedre.  

”Til og med 2020 vil vi fokusere kraftigt på at reducere den mængde energi, som vi bruger. Vi vil gøre det ved at komme så langt som overhovedet muligt med det, vi er specialister i, at gøre mere med stadig mindre. Fra 2020 vil vi også rette vores fokus mod at reducere CO2-udledningen fra den energi, vi bruger, og køb af grøn strøm kan blive ét at midlerne til at nå målet. Vi ønsker at løse vores del af opgaven med at indfri ProjectZero-visionen”, siger Flemming Lynge Nielsen, Sustainability Director hos Danfoss til ProjectZeros hjemmeside.

På Danfoss’ hovedkvarter i Nordborg har man de seneste fire år især arbejdet på at sænke energiforbruget og CO2-udledningen ved at satse på energieffektivitet og omstilling til grøn overskudsvarme. Dette sker ved, at varmen fra fabrikkerne genanvendes, og dermed bliver hele 20 procent af varmeforbruget i hovedkvarteret i dag dækket af egen overskudsvarme. Derudover har Danfoss haft stor succes med deres klimastrategi på fabrikken i Gråsten. Her er man gået over til at anvende grøn fjernvarme i stedet for naturgas til opvarmning. Et lignende skifte forventes at blive implementeret i hovedkvarteret de kommende år.

Energireduktionen ser ud til at forsætte, hvor varmeforbruget i hovedkvarteret og på fabrikken i Gråsten faldt med 18 procent i første kvartal af 2017 sammenlignet med samme periode sidste år.

Indtil videre er det lykkedes Danfoss at reducere CO2-udledningen med 45 procent, hvilket betyder at ProjectZero har formået at nedbringe CO2-udledningen i Sønderborg-området med 35 procent siden projektets start i 2007.

Kilde: ProjectZero

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.