Forsyning og VE SKRIV UD

Danmark er førende på grøn energi

af: Kasper Elton Jensen, 21-02-2017
Foto: Colourbox

Verdensbanken offentliggjorde i slutningen af sidste uge en ny rapport, der konkluderer, at Danmark er den førende nation i verden, når det handler om adgang til energi, energieffektivitet og vedvarende energi.

Danmark har længe været kendt som en nation, der sætter grøn energi højt på dagsordenen, og det er nu igen blevet bekræftet med den nye energirapport fra Verdensbanken.

”Det gør mig meget stolt, at Danmark endnu en gang kan iføre sig den globale grønne førertrøje som det land i verden med de bedste rammevilkår for et bæredygtigt energisystem. I efteråret kårede World Energy Council vores energisystem som verdens bedste, og det bliver igen bekræftet i denne store analyse fra Verdensbanken. Så Danmark står rigtig stærkt, og det arbejder regeringen selvfølgelig på at holde fast i”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Rapporten omfatter 111 lande, som dækker mere end 90 pct. af verdens befolkning og energiforbrug. Rapporten giver indblik i landenes støtte til omstilling til vedvarende energi samt hvilke tiltag, der er taget for at føre støtten ud i livet. I den forbindelse har Verdensbanken med en pointtildeling fra 1-100 givet Danmark scoren 100 i kategorien ”adgang til energi”, 86 i ”energieffektivitet” og 94 i ”vedvarende energi”, hvilket altså har placeret Danmark på en førsteplads med en samlet score på 94.

Energi-, forsynings- og klimaministeren forsikrer dog om, at den flotte placering ikke får regeringen til at hvile på laurbærrene.

”Regeringen vil i løbet af i år komme med en række udspil, der vil fastholde Danmark helt i front på den grønne omstilling: inden for kort tid præsenterer vi en eksportstrategi for energiteknologi, så vi kan booste eksporten af dansk energiteknologi til lande som USA, UK og Tyskland. Om få måneder kommer regeringens energikommission med sine anbefalinger til energipolitikken fra 2020 og frem, og det vil vi bruge til at lave et udspil til et nyt, ambitiøst energiforlig, som vi præsenterer i efteråret”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Udover første pladsen i Verdensbankens rapport kan Danmark også bryste sig af at ligge nummer ét i EU, hvad angår energiteknologieksportens andel af den samlede vareeksport. I 2015 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for i alt 71,4 mia. kr., og dermed udgjorde eksporten af energiteknologi 11,1 pct. af den totale danske vareeksport for 2015.

Du kan læse hele Verdensbankens rapport her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.