Forsyning og VE SKRIV UD

Danmark producerer flest vind-kWh per indbygger blandt OECD-landene

af: Ulrik Blaabjerg, 10-08-2017
Foto: Colourbox

Danske vindmøller producerer det højeste antal kWh pr. indbygger blandt OECD-landene, og næsten dobbelt så mange som nummer to på listen, Sverige. Det viser de nyeste internationale tal ifølge Ritzau.

Det er nye tal tal fra den internationale oversigt vedrørende producerede gWh fra vindmøller i OECD-landene der viser, at vindmøllerne rundt om i Danmark producerede lige over 13.000 gWh i 2014. Det er omkring det samme niveau som lande som Sverige, Canada, Frankrig og Italien.

Sammenligner man landenes størrelse vil det dog betyde at Danmark producerer væsentligt flere kWh pr. indbygger end de øvrige lande. Danmark producerede nemlig i 2014 over 2.300 kWh pr. indbygger, hvilket er højere end noget andet land i sammenligningen og næsten dobbelt så højt som det næste land på listen, Sverige.

Det er ikke nogen ny situation idet Danmark i de seneste 15 år har været det OECD-land, der producerede flest kWh pr. indbygger. I denne periode er mængden desuden steget med 192 pct.

Denne udvikling afspejler ligeledes den vedvarende energis andel af den totale energiproduktion. Den er nemlig vokset markant siden 2000 hvor den befandt sig på 6,9 procent af den totale energiproduktion til i 2016 at udgøre 26,5 procent. Dermed stammer over en fjerdedel af den totale energiproduktion fra vedvarende energi.  

Kilde: Ritzau

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.