Forsyning og VE SKRIV UD

Dansk Energi: Ny strategi for dansk energieksport er godt nyt for Danmark

af: Kasper Elton Jensen, 24-03-2017
Foto: Colourbox

For første gang nogensinde kunne regeringen, Dansk Energi og Dansk Industri i denne uge præsentere en samlet strategi for den danske energieksport. Hos Dansk Energi glæder de sig over den nye strategi, som de mener, har stor politisk betydning.

I Danmark er vi gode til at udvikle energiteknologiske løsninger, og det skal vi udnytte bedre i eksporten til udlandet. Derfor satte regeringen sig sammen med Dansk Energi og Dansk Industri for at udvikle en eksportstrategi for energiområdet. I onsdags kunne parterne så præsentere strategien, som er den første danske eksportstrategi på energiområdet. Målsætningen lyder på, at Danmark skal kunne fordoble den årlige eksport af energiteknologi til over 140 mia. kr. om året i 2030.

Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, er meget glad for, at Danmark nu endelig har fået en eksportstrategi på energiområdet, som han mener, har historisk betydning for den fremtidige energipolitik i Danmark.

”Det banebrydende i dag er, at regeringen nu tager fat på et arbejde, der peger fremad og som har en utrolig vigtig symbolsk betydning. Det er ikke bare et arbejde og et område, som andre i fremtiden vil kunne tage af bordet uden videre. Fremadrettet arbejder vi strategisk med eksport af energi i Danmark, og det er det afgørende”, siger Lars Aagaard til Dansk Energis hjemmeside.

Danmark eksporterer årligt energiteknologi for over 70 mia. kr. og det er det tal parterne bag strategien gerne vil fordoble frem mod 2030, og derfor mener Lars Aagaard også at timingen for strategien er perfekt.

”Stor ros til regeringen for at sætte det her initiativ i verden. Det handler jo om milliarder af kroner til det danske samfund. Vores eksport af energiteknologi er allerede af afgørende betydning for dansk økonomi, men energi kan sagtens blive en endnu bedre forretning for Danmark - i takt med at resten af verden netop nu omstiller deres energisystemer”, siger Lars Aagaard.

Siden 2000 er den danske eksport af energiteknologi vokset med cirka 7 procent om året, og den danske energibranchen beskæftiger til dagligt flere end 56.000 mennesker.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.