Forsyning og VE SKRIV UD

Dansk Energi: Solcelleejere skal behandles ens

af: Ulrik Blaabjerg, 14-02-2017
Foto: Colourbox

Dansk Energi går nu til kamp for at solcelleejere skal kunne afregnes ens. Man vil derfor arbejde for, at lovgivningen for de nettoafregnede solcellekunder skal være afstemt i forhold til de regler, der er til målere.

Som det er nu - og har været igennem mange år - må elnetselskaberne selv beslutte hvilken type elmålere, de vil sætte op. Men på grund af myndighedskrav til ændring af netselskabernes tariffering, kan solcelleejere med samme type anlæg blive behandlet forskelligt.

Det er dette scenarie som Dansk Energi vil undgå gentager sig i fremtiden, og derfor har man præsenteret Energistyrelsen for en løsning, der kan sikre solcelleejerne en ensartet behandling. Om situationen med de forskellige typer afregning og Dansk Energis tiltag forklarer forsknings- og teknologidirektør, Jørgen S. Christensen: "Selvfølgelig skal solcellekunder afregnes ens. Derfor har vi i december budt en løsning ind til Energistyrelsen. Men vi afventer endnu myndighedernes tilbagemelding. Det får solcellekunderne til at rykke for en afklaring, og vi håber, at myndighederne snart kan give den".

Problemet opstod oprindeligt efter at Energitilsynet vurderede, at det ikke var i overensstemmelse med lovgivningen at nettoafregne netselskabernes tariffer. I Dansk Energi har man derfor foreslået en beregningsteknisk løsning via Energinet.dk’s datahub, der er et it-system, der modtager alle måledata til elhandlernes regninger til kunderne. En løsning der ifølge Dansk Energi skal sikre at solcellekunderne behandles ens. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.