Forsyning og VE SKRIV UD

Dansk gasdistribution samles i statsligt selskab

af: Ulrik Blaabjerg, 05-06-2017
Foto: Colourbox

Danmarks tre største gasselskaber samles nu i et statsligt selskab, efter at regeringen med bred politisk opbakning er blevet enig om at samle de tre største distributører i et samlet statsligt selskab. Målet med den nye aftale er billigere gas og større forsyningssikkerhed for danske husholdninger og virksomheder.

Regeringen håber, at samlingen i ét selskab kan give 100 millioner kroner i effektivisering og dermed komme de danske gasforbrugere til gode. Regeringens forhåbning er nemlig, at samlingen på længere sigt vil bidrage til en harmonisering af priserne på gasdistribution på tværs af landet.

Det fortæller Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V): "Det, der er vigtigt for mig i den her øvelse, er, at de danske husholdninger og virksomheder får leveret gas så billigt som muligt med høj forsyningssikkerhed og god service. Det kan vi gå i gang med nu, og det glæder mig, at der er bred politisk opbakning til at samle den danske gasdistribution i et statsligt selskab".

Aftalen er vedtaget med bred politisk opbakning og oppositionspartiet Socialdemokraternes klima- og energiordfører, Jens Joel, er enig i, at aftalen på sigt vil gavne forbrugerne: "Målet med aftalen er at sikre den billigst mulige gas for forbrugerne og sikre, at vi i fællesskab har kontrol over gasinfrastrukturen". 

Når gasforbrugere betaler gasregningen, betaler de for selve gassen og for levering af gassen. Handel med gassen er i dag udsat for konkurrence, og forbrugerne kan vælge, hvilket selskab de vil købe af. Det bliver ikke ændret med aftalen. Levering af gassen betales derimod til det distributionsselskab, der ejer gasrørene i det område, hvor forbrugeren bor.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.