Energibesparelser SKRIV UD

Egedal Kommune energirenoverer kommunale bygninger

af: Kasper Elton Jensen, 11-04-2017
Foto: Colourbox

Egedal Kommune har indgået en aftale med en totalrådgiver, som frem til år 2020 har fået ansvaret for at energirenovere kommunale bygninger. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Energirenovationen er en del af Egedal Kommunes grønne strategi for at nedbringe energiforbruget i kommunens egne bygninger med 20-25 procent i perioden 2009-2020. Kontrakten med totalrådgiveren Dansk Energi Management & Esbensen indebærer energirenovering af belysning, ventilations- og varmesystemerne i omkring 80 kommunale bygninger – herunder daginstitutioner, skoler, fritidsklubber, idrætsfaciliteter og klubhuse.

De mange ældre kommunale bygninger i Egedal Kommune skal ikke blot energirenoveres, men der skal også sikres en mere energieffektiv styring af bygningerne, som vil kunne spare kommunen op mod fem millioner kroner årligt på energibudgettet. Dette svarer ifølge kommunen til en energibesparelse på 15 procent.

Sundt indeklima til kommunens borger
Det er ikke kun på energibudgettet, at kommunen ønsker at se forandringer i forbindelse med energirenoveringen af de kommunale bygninger. Renoveringen medfører nemlig et bedre indeklima, som vil skabe et bedre lærings- og arbejdsmiljø for både de ansatte og andre af kommunens borger, der dagligt opholder sig i de kommunale bygninger.

”Mangelfuld ventilation medfører flere sygedage og udfordringer med at koncentrere sig for både børn og voksne i skoler og daginstitutioner. En undersøgelse af indeklimaet i vores skoler og daginstitutioner viser, at 60 procent af de ansatte i vores institutioner oplever udfordringer med træk, dårlig luft eller skiftende temperaturer i dagligdagen. Det skal der gøres noget ved”,siger projektleder Thomas S. Østergaard til Egedal Kommunes hjemmeside.

Egedal Kommune har derfor i første omgang prioriteret at gennemføre de renoveringsprojekter, som kommunen har vurderet får en "stor" eller "meget stor" positiv indflydelse på både indeklimaet og/eller vedligeholdelsen af ejendommene. Frem mod år 2021 kan børn og voksne derfor forvente en væsentlig forbedring af indeklimaet i klasselokaler og daginstitutioner.

Totalrådgiveren Dansk Energi Management & Esbensen og Egedal Kommunes Center for Ejendomme & Intern Service vil frem til sommeren 2017 forberede de praktiske detaljer omkring gennemførelsen af den første del af den kommunale energirenovering. I første omgang betyder det, at ventilations- og varmesystemerne og belysningen på Ganløse Skole, Ganløsehallen, Ølstykkehallen og i otte børnehuse skal renoveres.  

Kilde: Egedal Kommune

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.