Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Energiforum Danmark historie omtalt i både P4 og Politiken

af: Ulrik Blaabjerg, 10-01-2017
Grafik: Karin Winther

Energiforum Danmark har idag været en del af mediebilledet efter at en artikel fra det nyeste medlemsblad for januar beskriver hvordan landets kommuner lang fra har fået den hjælp de havde håbet på, med den nye CO2-beregner som Energi-, Forsknings- og Klimaministeriet lancerede sammen med KL og Realdania tilbage i oktober måned. 

Det er blandt andet i dagens udgave af Politken, at man kan læse hvordan flere kommuner idag kritiserer CO2-beregneren. Eksempelvis viste resultaterne på baggrund af den nye CO2-beregner hvordan Helsingør Kommune skulle have tæt på halveret sin udledning af CO2 pr. indbygger. 

Kommunens egen opgørelse over udledningen i 2014 viser imidlertid et tal på 5,6 tons per indbygger, et tal der er mere præcist end det den statsligt sanktionere CO2-beregner når frem til, ifølge blandt andre Det Økologiske Råd og en række andre kommuner. 

Karen Marie Pagh Nielsen, chefkonsulent i Klimasekretariatet i Helsingør Kommune, ærgrer sig derfor over resultatet, da hun ellers havde set frem til, at den nye beregner ville gøre det nemmere og billigere for kommunen at få overblik over CO2-udledningen. En opgave, der normalt koster op imod 80.000-100.000 kroner hvert andet år. 

Historien der er blevet taget op i dagens udgave af Politiken, stammer fra Karen Marie Pagh Nielsens artikel der blev bragt i Energiforum Danmarks januar-magasin. 

Den fulde historie i Politiken kan læses her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.