Klima og ressourcer SKRIV UD

Energikommisionen: Elbiler er en del af løsningen

af: Ulrik Blaabjerg, 25-04-2017
Foto: Colourbox

Elbiler bliver et vigtigt aspekt i omstillingen af energisektoren. Det fastslår Energikommisionen i sin rapport som blev fremlagt igår. Elektrificering vurderes nemlig at blive helt afgørende i forhold til en langsigtet omstilling af transportsektoren væk fra fossile brændsler. 

Energikommisionen præsenterede igår den imødesete rapport som formand Niels B. Christiansen kunne overdrage til Klima-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Rapporten omfatter en række analyser hvoraf man blandt andet finder en anbefaling af konkrete iniativer der skal intregrere elbilen i energisystemet. 

I rapporten fastslår kommisionen blandt andet, at der der ikke er nogen tvivl om, at elbiler på sigt vil udgøre majoriteten af den danske bilpark. Man går dog ikke så vidt at angive et specifikt årstal for hvornår dette vil være en realitet, men vurderer i stedet at gennembrudet vil finde sted et sted mellem 2020 og 2030.

Kommisionen refererer til Basisfremskrivningen 2017, hvor det forventes at der i 2030 vil være 135.000 elbiler. Mens man i Danmark forventer at salget af elbiler blandt nysalgsbiler vil udgøre 43 procent i 2030, kan man se mod Norge hvor salget af elbiler og hybridbiler udgjorde 37 procent af personbilsalget i januar i år.

Efter en lang periode med sløvt salg af elbiler herhjemme, primært på grund af de indførte registreringsafgifter, har regeringen sammen med Socialdemokratiet og Radikale Venstre i sidste uge sat et midlertidigt stop for stigningen i registreringsafgiften på elbiler fra 20 til 40 procent, for at fremme salget af de miljørigtige elbiler. 

Kilde: Energikommisionen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.