Energibesparelser SKRIV UD

Energistyrelsens LED-konsulenter besøger 800 nye butikker

af: Kasper Elton Jensen, 21-03-2017
Foto: Colourbox

Der er penge at spare ved at skifte til LED-belysning. Det skal butikker i 18 kommuner se med egne øjne, når de i løbet af marts og april får besøg af Energistyrelsens LED-konsulenter.

LED-pærer er nemlig langt mere energieffektive end almindelige pærer og har en levetid på mellem 10 og 25 år. Det har den sidegevinst, at pærerne skal skiftes langt sjældnere og samtidig afgiver de mindre varme og giver dermed et bedre indeklima. Derfor vil Energistyrelsens LED-konsulenter i løbet af de næste to måneder besøge mere end 800 små og mellemstore butikker og kortlægge de enkelte butikkers sparepotentiale ved at skifte til LED belysning.

Energistyrelsens LED-konsulenter besøgte allerede i efteråret 2016 mere end 1.200 små og mellemstore butikker i 20 kommuner i forbindelse med kampagnen ”Mindre strøm – mere bundlinje”. Her viste det sig, at butikkerne i gennemsnit kunne spare 31.000 kroner over en periode på 7 år, hvis de udskiftede deres almindelige lyskilder med LED. I efteråret kortlagde LED-konsulenterne besparelser for 15 mio. kr. og de 18 kommuner kan se frem til et besparelsespotentiale på 10 mio. kr. blandt deres detailbutikker.

Butiksejere positive overfor LED-pærer
En undersøgelse af efterårets indsats viser, at næsten 9 ud af 10 butiksejere er positive over Energistyrelsens initiativ med at sende LED-konsulenterne rundt i landet for at gøre opmærksom på fordelene ved at skifte til LED belysning. Derudover oplever 8 ud af 10 butiksejere, at de har fået relevant og brugbar information om, hvordan man bedst kommer videre i processen mod et skifte til LED.

Reaktionen fra butikker er ikke udeblevet. 29 procent af de butiksejere, der fik besøg, har allerede kontaktet en installatør eller lignende for at få rådgivning om at skifte til LED-pærer, og yderligere 24 procent forventer eller overvejer at tage kontakt.

Vicedirektør i Energistyrelsen, Stig Uffe Pedersen, sætter stor pris på den gode respons fra butiksejerne:

De mange butiksbesøg i efteråret viste, at der er stor interesse for LED-pærernes økonomiske og miljømæssige fordele. Derfor er det meget positivt, at flere kommuner er interesseret i, at butikkerne får besøg af vores LED-konsulenter, så endnu flere butiksejere forhåbentlig bliver motiveret til at skifte til LED-pærer”, siger Stig Uffe Pedersen i en pressemeddelelse.

De virksomheder, der ikke får besøg af LED-konsulenter, har selv mulighed for at udregne deres potentielle besparelse ved at skifte til LED, ved at anvende beregningsværktøjet på sparenergi.dk.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.