Politik og regler SKRIV UD

EU: Højere priser på CO2-udledning

af: Kasper Elton Jensen, 16-02-2017
Foto: Colourbox

Det skal koste flere penge, at udlede CO2 indenfor EU's grænser. Det vedtog Europa-Parlamentet i går da de fastlagde deres holdning til reform af EU’s CO2-kvotehandelssystem. Europa-Parlamentets holdning har givet energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mod på, at kæmpe videre for et sundere CO2-kvotehandelssystem.

I fremtiden skal investeringer i grøn teknologi belønnes, hvis det står til den danske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Derfor rejser ministeren i slutningen af februar til Bruxelles for at deltage i EU’s Ministerrådsmøde for at forhandle videre på Europa-Parlamentets holdning til CO2-kvotehandelssystemet.

”Jeg er glad for, at Europa-Parlamentet i dag sender et stærkt signal om, at CO2-kvotehandelssystemet skal styrkes for at fremme EU’s klimaindsats. Det flugter fuldstændigt med regeringens ønsker. Jeg arbejder i EU for en strukturel reform af CO2-kvotehandelssystemet, så det bliver dyrere at skade klimaet. Markedet skal i højere udstrækning end i dag drive den grønne omstilling i stedet for nationale støttesystemer,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

I dag er prisen for CO2-kvoter under 35 kr., hvilket er langt under det forventede niveau, som blev fastsat ved kvotehandelssystemets opstart i 2008. Dengang forventede EU et prisniveau i 2020 på ca. 225 kr. og den store forskel skyldes ifølge ministeren, at systemet i dag er udfordret af et stort overskud af CO2-kvoter, som først skal reduceres.

”EU har et ambitiøst mål om en reduktion af drivhusgasudledningerne på mindst 40 pct. i 2030 i forhold til 1990. Derudover har regeringen sat en ambitiøs målsætning om mindst 50 pct. vedvarende energi i 2030. Det er afgørende, at vi får kvotehandelssystemet til at virke, så det understøtter disse mål og den grønne omstilling,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Europa-Parlamentet har den 15. februar fastlagt sin holdning til reform af EU’s CO2-kvotehandelssystem. EU’s Ministerråd forventes at blive enige om sin holdning på miljørådsmødet den 28. februar. Herefter kan forhandlinger mellem Rådet og Parlamentet gå i gang.

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.