Politik og regler SKRIV UD

Facebook får ændret praksis om afgifter på overskudsvarme - og nu vil Coop også gerne være med

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-09-2017
Foto: Colorbox

Hvad danske industrivirksomheder og et hav organisationer, heriblandt Energiforum Danmark, i årevis har kæmpet for, har Facebook fået ændret med et trylleslag. I følge TV2 har Facebooks nye datacenter på Fyn nemlig fået medhold i, at de ikke skal betale afgifter for den overskudsvarme de sender videre til systemet.

Direktør for Dansk Fjernvarme Kim Mortensen kalder det i følge TV2.dk et gennembrud for virksomheder og fjernvarmeselskaber i hele landet og udtaler desuden til TV2.dk:

- I dag køler man overskudsvarmen ned, og smider det enten i Vadehavet eller til gavn for gråspurvene i luften. Med den her afgørelse kan vi bruge overskudsvarmen til at smide det ind i fjernvarmesystemet til opvarmning i huse, siger han.

Facebook klagede over den groteske situation til skatteankenævnet, og fik mandag medhold i klagen, således at Facebook nu kan give overskudsvarme væk uden at der skal betales afgifter. Læs evt. mere her

Gælder det alle?

Men noget tyder på, at ikke alle virksomheder kan få glæde af afgørelsen. Til DR.dk fortæller Energichef i Coop, Peter Svendsen, at han håber at afgørelsen åbner op for, at flere, fx. også supermarkeder, kan sende overskudsvarme på nettet uden afgifter, men at det som det er nu ikke er tilfældet. Peter Svendsen oplyser til DR.dk at

- kendelsen fra Skat går specifikt på datacentre, og det kommer ikke andre virksomheder til gavn.

og han forstætter

- Når vi har et køleanlæg, hvor vi leverer overskudsvarme til et fjernvarmeværk, så leverer vi en meget lille mængde varme. Når vi gør det, skal vi reportere det som et aktieselskab, og på grund af bureaukrati er det ikke værd at gøre indsatsen.

I følge DR.dk har Coop 13 supermarkeder over hele landet, som har udviklet små køleanlæg, der kan omdanne overskudsvarme til fjernvarme. Coop peger på problemer med varmeforsyningsloven og de eksisterende elafgifter og Energichefen håber, at Skats afgørelse kan åbne for, at andre områder også kan få samme muligheder som datacentre.

Læs evt. mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.