Inspiration SKRIV UD

Fem trends der vil dominere frem mod 2040

af: Ulrik Blaabjerg, 12-01-2016
Foto: Colourbox

I de næste godt og vel 25 år frem mod 2040 er der ifølge Bloomberg New Energy Finance fem trends og tendenser der vil præge udviklingen af ny grøn energi.

Ifølge det amerkanske medie vil sol- og vindkraft dominere investeringerne i ny energi over de næste 25 år i takt med, at priserne falder. Samtidig vil ny batteriteknologi kraftigt øge lagringskapaciteten. 

På baggrund af støt faldende priser på solceller og energilagring vil det fortsat være mere attraktivt for elkunder at producere og forbruge deres egen strøm lyder konkluderer mediet. Hos Bloomberg forventer man således frem mod 2040 en firedobling i mængden af strøm, der produceres og anvendes af forbrugeren selv. Mediet konkluderer på den baggrund at 10 pct. af Europas samlede elforbrug i 2040 vil være dækket af selvforsynende borgere. 

Bloomberg beskriver desuden hvordan vejtransporten frem mod 2040 bliver mere elektrisk i takt med at prisen på batterier falder, blandt andet på baggrund af nye hustandsbatterier samt et voksende behov for batterier til transportsektoren. Forudsigelsen hos Bloomberg er, at hver fjerde personbil i verden i 2040 vil være elektrisk. Det vil samtidig betyde at bilerne står for ca. otte procent af verdens elforbrug. 

Desuden skildrer Bloomberg hvordan strøm fra nye vindmøller og solceller vil være billigere end den der er blevet til på baggrund af eksisterende kul- og gaskraftværker allerede i 2027. Det betyder at Bloomberg forventer et prisfald på landvind på 41 procent og for solenergi et prisfald på hele 60 procent.

Overordnet set forventer det amerikanske medie at 70 procent af Europas energiforsyning i 2040 vil komme fra vedvarende energikilder.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.