Inspiration SKRIV UD

Flydende havvindmøller og brinttankstationer får udviklingsstøtte

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-10-2017
Foto: Colorbox

Flydende havvindmøller. Brinttankstationer til fremtidens brintbiler. Det er nogle af de projekter, som EUDP har ydet støtte til i forbindelse med ansøgningsrunden i 2017. Fælles for de støttede projekter er, at de bidrager til at gøre vores energiforsyning og -anvendelse billigere, mere effektiv og mere klimavenlig.

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har således givet tilsagn om 153 mio. kr. i tilskud til udvikling af nye energiteknologiske løsninger. I alt er 30 projekter støttet. Herudover har EUDP støttet 25 projekter vedrørende internationalt samarbejde med 30 mio. kr. Formålet med disse projekter er at hjemtage energiteknologisk viden til Danmark. 

EUDP-bestyrelsens formand Thea Larsen, udtaler i følge Energistyrelsens pressemeddelelse:

Det har været endnu en spændende runde, og jeg er meget tilfreds med, at EUDP også i år kan støtte en række innovative virksomheder, som kan fastholde Danmarks position som et energiteknologisk pionerland” 

Du kan se en liste over de støttede projekter her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.