Inspiration SKRIV UD

Forsøg: Svømmepøler som varmelagre i det fleksible energisystem

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-09-2017
Foto: colorbox

Intelligent styring af 30 pool-huse i Blokhus og Blåvand, skal indgå i et europæiske forsknings- og udviklingsprojekt kaldet SmartNet. Den danske del af projektet handler bl.a. om smart styring af elforbrug i sommerhuse med pools til glæde for husejere, feriegæster og elnet. En betydelig del af opvarmningen af svømmebassiner og pool-rum skal styres efter priser på el (økonomi), CO2-signaler (klima) eller optimal energieffektivitet. 

Projektdeltager Henrik Madsen fra DTU Compute udtaler til Dansk Energi:

"Med SmartNet kan vi ’lagre’ vindmøllestrøm i poolen og dermed være med til at løse nogle af de balance- og spændingsudfordringer, elnettet står overfor med stadig mere vindenergi i systemet"

I følge Dansk Energi flytter en enkelt pool ikke afgørende ved balancen, men ved at en aggregator samler og flytter et større antal opvarmninger, opnås volumen, og det er nødvendigt langs den jyske vestkyst hvor vindkraft i nogle net-områder leverer fra nul til over 1.000 procent af forbruget.

Læs mere om projektet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.