Klima og ressourcer SKRIV UD

Furesø Kommune gør klar til klimatilpasning

af: Kasper Elton Jensen, 10-07-2017
Foto: Colourbox

Furesø Kommune er gået sammen med Furesø Egedal Forsyning om at klimasikre boligområdet Søndergårdskvarteret mod oversvømmelser.

Boligområdet der ligger nord for Søndersø er udpeget som første prioritet i kommunens klimatilpasningsplan, da områdets kloaksystem på nuværende tidspunkt ikke vil kunne følge med ved et eventuelt skybrud, da regnvand og spildevand løber i samme kloakrør. Derfor vil Furesø Egedal Forsyning og Furesø Kommune arbejde for at borgerne ikke risikerer at få deres kældere og haver oversvømmet ved at lede regnvandet mod Søndersø.

Projektet har udover et samarbejde mellem kommunen og Furesø Egedal Forsyning også haft involvering fra borgerne i kommunen, som følge af en borgerworkshop, der blev afholdt i 2016. Her kunne borgerne byde ind med kommentarer til de fremlagte løsningsforslag, så klimasikringsplanen ville imødekomme borgernes ønsker og behov. Kommunen oplyser på sin hjemmeside, at de tænker i bæredygtige løsninger, som kan give værdi på flere måder, og ved borgerworkshoppen kom der mange gode ideer og input fra borgerene, som sikrer både en rekreativ værdi og forbedret trafiksikkerhed i området ved hjælp af grønne elementer i vejarealet.

”Helt overordnet handler det om at transportere regnvandet i den ønskede retning, så man på forsvarlig vis kan lede vandet ned i Søndersø. Her anbefaler forvaltningen bl.a., at man laver en blå/grøn transportvej i Søndergårdsvej, som ud over at transportere vandet også kan fungere som et hastighedsdæmpende tiltag og en forskønnelse af området. Der skal ligeledes ske tiltag med blandt andet forhøjede kantsten, ændrede vejprofiler og gennemgående fortove,” lyder det på Furesø Kommunes hjemmeside.

Kommunen forventer at kunne etablere de nye klimatilpasningstiltag i 2018.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.