Forsyning og VE SKRIV UD

Geotermi kan spille en rolle i den grønne omstilling

af: Ulrik Blaabjerg, 23-01-2017
Foto: Colourbox

Geotermisk varme rummer et stort potentiale konkluderer GEUS. Hos Dansk Energi er man enig, men understreger at fokus må være på omkostningerne sammenlignet med andre grønne alternativer. 

Det er De Nationale Geologiske Undersøgelser i Danmark og Grønland (GEUS), der konkluderer at geotermisk varme, der indvindes ved at pumpe koldt vand dybt ned under jorden og pumpe varmt vand op, rummer et stort potentiale for Danmark. 

Varmt vand fra undergrunden kan altså anses som et kærkomment element i den grønne omstilling og muligheden for en grøn og nærmest uudtømmelig energikilde er da også kærkommen, ifølge Thomas Danielsen, energiordfører for Venstre:

"Den kræver en del udvikling endnu, som vi selvfølgelig skal understøtte. Men det er en teknologi vi bifalder. Ikke mindst fordi vi ønsker, at mere af vores opvarmning skal ske via elektricitet, og der kan man med geotermisk varme bruge varmepumper på de store værker, som gør det meget billigere at varme husene op", siger Thomas Danielsen til DR.

Hos Dansk Energi kalder administrerende direktør Lars Aagaard geotermi en spændende mulighed. Her mener man blandt andet at geotermi kan gå godt i spænd med store varmepumper i fjernvarmesystemet, men understreger at det kun er ét blad blandt flere på den grønne gren.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.