Energibesparelser SKRIV UD

Grøn omstilling er et fælles ansvar

af: Kasper Elton Jensen, 14-06-2017
Foto: Niels Orbesen

”Alle har en aktie i den grønne omstilling” – sådan lyder det på Rudersdals Kommunes hjemmeside efter, at en ny klima- og energipolitik blev vedtaget mandag i kommunalbestyrelsen.

Den nye klima- og energipolitik i kommunen slår fast, at den grønne omstilling kun kan ske gennem fælles ansvar. Kommunen oplyser, at det er altafgørende, at alle borgere og virksomheder i kommunen tager del i at spare på energiforbruget og reducerer CO2-udledningen. Det største energiforbrug og CO2-udledning sker nemlig i private husholdninger, virksomheder og transportsektoren.

Rudersdal Kommunen står derfor til rådighed som sparringspartner for virksomhederne i kommune, om at facilitere og støtte en grøn omstilling.  

”Vi ved, at der er en god gevinst for virksomhederne, hvis de optimerer deres energiforbrug. Med grønne besøg og vejledning om fx energibesparelser vil vi gerne hjælpe lokale virksomheder med at få en bæredygtig bundlinje som led i en grøn omstilling,” siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Rudersdal Kommune, Court Møller, til kommunens hjemmeside.

Kommunen tager for tiden del i et projektsamarbejde med Skodsborg Kurhotel om mere energirigtige køkkener, hvor der både er fokus på adfærden og teknikken. Projektet er en del af Gate 21, som er et partnerskab i Region Hovedstaden mellem kommuner, virksomheder og videninstitutioner, der arbejder for at accelerere den grønne omstilling.

Tilsvarende kan der ligge en gevinst i at sortere affald, som i nogle tilfælde kan sælges og i andre skal bortskaffes. Der vil i stigende grad være en bedre økonomi i at sortere og sælge den genanvendelige del af affaldet. Derfor indhenter Rudersdal Kommune erfaringer med affaldssortering via tre forsøgsprojekter i hhv. Birkerød, Lille Sandbjerg og Nærum.

Kommunen klarer sig bedre end egen målsætning
Rudersdal Kommune går forrest og gør selv noget i de kommunale ejendomme. Det tidligere mål om en 20 procents CO2-reduktion i årene 2009-2014 gennem energibesparelser endte med en reduktion på hele 23 procent.

Kommunen ønsker med den nye klima- og energipolitik, at forsætte den gode stime, og har derfor sat nye mål for energibesparelser i kommunen. Med de nye målsætninger vil kommunen i 2021 have reduceret sin egen udledning med yderligere 15 procent.

I de kommende år vil den konkrete indsats være rettet mod kommunens fredede rådhus i Holte og andre administrationsbygninger. Energibesparelserne har hidtidig vist sig at være en god forretning, og derfor vil kommunen investere 120 mio. kr. fra 2009 til 2021 i kommunale energiprojekter. Med de nye investeringer forventer kommunen at opnå en besparelse på 145 mio. kr. i samme periode. Fra 2022 vil kommunen grundet investeringerne årligt kunne spare 18,5 mio. kr. på driften.

Kilde: Rudersdal Kommune

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.