Energibesparelser SKRIV UD

Hvis du vil vide mere om ESCO

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-09-2017
Foto: Benny Bjørneboe Larsen

Siden de første ESCO-projekter blev sat i gang for godt 10 år siden har debatten om fordele og ulemper raset i branchen. Men der har manglet et samlet overblik over hvad ESCO-modellen egentlig kan byde på. Det overblik har Energistyrelsen lavet nu.

Med en ny platform på Energistyrelsens hjemmeside Sparenergi.dk lanceres der nemlig nu et sted med samlet information, som skal gøre det nemmere for flere bygningsejere at benytte ESCO-modellen. Dermed imødekommer man en efterspørgsel fra byggebranchen og større bygningsejere, der igennem længere tid har efterspurgt uvildig information om, hvad ESCO egentlig er, og hvordan man kommer godt i gang.


Information på baggrund af konkrete erfaringer

ESCO-modellen har været anvendt både i Danmark og i udlandet i mange år. I Danmark er modellen for eksempel blevet brugt i forbindelse med renoveringen af Hvidovre Hospital, på RUC, i skoler og andre offentlige bygninger samt ved renoveringer af bl.a. butikscentre og kontorejendomme rundt i landet.

Den information, der nu bliver tilgængelig for bygningsejerne, er baseret på konkrete erfaringer og på bidrag fra en bred kreds af aktører, som på forskellig vis har arbejdet med ESCO.

Jeg ser ESCO som en central mulighed for bygningsejerne, fordi de på den måde hurtigere kan få gennemført flere og også mere omfattende energirenoveringer, uden selv at stå for hele processen. Og jeg håber, at endnu flere vil overveje muligheden nu, hvor der findes et samlet overblik over, hvad der skal til for at komme i gang,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Du kan blive klogere på hvad ESCO er og se den nye platform her.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.