Klima og ressourcer SKRIV UD

Jorden sætter varmerekord for tredje år i træk

af: Ulrik Blaabjerg, 19-01-2017
Foto: Colourbox

2016 var det varmeste år, der nogensinde er målt og dermed sætter jorden varmerekord for tredje år i træk. Temperaturstigningerne betyder, at den globale opvarmning nærmer sig den nedre grænse, der blev vedtaget på klimatopmødet i Paris i 2015.

Målingerne der er foretaget siden 1880 viser, at samtlige af sidste års første otte måneder satte varmerekorder. Rekorden skyldes blandt andet en voldsom udgave af det naturlige vejrfænomen El Niño der skabte ekstreme hedebølger, tørke og naturbrande flere steder verden over sidste år.

Det var især Indien, Kuwait og Iran der oplevede den ekstreme varme sidste år, mens isdækket på Arktis smeltede hurtigere end nogensinde og rekorden fra 2016 kan meget vel blive overgået, vurderer Gavin Schmidt, der er Nasas ledende klimaforsker: 

"Vi forventer ikke rekorder hvert eneste år, men tendensen til stigninger på længere sigt er klar", lyder den noget dystre udmelding fra eksperten. Men med de senere års udvikling nærmer den globale opvarmning sig den nedre grænse, der blev vedtaget på klimatopmødet i Paris i 2015.

På COP21-topmødet i Paris vedtog FN-landene, at man vil stræbe efter at holde den globale temperaturstigning nede på 1,5 grader og på maksimalt to grader i forhold til det førindustrielle niveau. En ambition der skal ske ved hjælp af en begrænsning af landenes CO2-udslip fra fossilt brændstof som olie og kul. 

Kilde: Ritzau

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.