Forsyning og VE SKRIV UD

Juraprofessor: Danmark kan sige nej til russisk gasrørledning

af: Ulrik Blaabjerg, 06-04-2017
Foto: Colourbox

Danmark bør ikke frygte den russiske bjørn når det kommer til en potentiel afvisning af en gasrørledning i farvandet omkring Bornholm. Juridisk har Danmark lov til at afvise russerne, vurderer juraprofessor.

Ifølge David Langlet, juraprofessor ved Göteborg Universitet, kan Danmark altså roligt sige nej til en ny russisk gasrørledning, uden at frygte at få en retssag på nakken. Han har forsket i det juridiske spil i Østersøen om gasrørledningen Nord Stream, og hans besked til politikerne forud for den ventede ansøgning om en ny Nord Stream 2 er klar: "Danmark har en suveræn ret til at vælge om man vil tillade et nyt gasrørsprojekt i dansk terriorialfarvand. Fra et internationalt retligt perspektiv er sagen helt entydig: Danmark kan bare sige nej", lyder det altså fra juraprofessor, David Langlet. 

At Danmark tidligere har sagt ja til Nord Stream 1, har ingen retlig indvirkning: "Det betyder ingenting retligt, at Danmark tidligere har sagt ja til Nord Stream 1. Har Danmark ændret politisk opfattelse siden dengang, måske som følge af at forholdet til Rusland i dag er et helt andet end for små 10 år siden, så har Danmark suveræn ret til at træffe en anden beslutning nu", siger David Langlet. 

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.