Inspiration SKRIV UD

Københavns Kommune tildelt international klimapris

af: Ulrik Blaabjerg, 14-12-2017
Foto: Colourbox

Københavns Kommune blev i sidste uge tildelt en såkaldt C40 Award for at overvåge energiforbruget på skoler, daginstitutioner og kulturhuse for at opnå energibesparelser. Baggrunden for klimaprisen er kommunens arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme.

C40-netværket er et samarbejde mellem 86 af verdens største byer om klimasikring, CO2-reduktion, bæredygtig byudvikling og grøn vækst og om prisen siger Overborgmester Frank Jensen (S): ”København skal gå forrest med grønne løsninger, som inspirerer andre storbyer. Derfor er jeg virkeligt stolt over, at København nu for tredje gang vinder C40s prestigefyldte klimapris – denne gang for vores indsats med at gøre vores bygninger mere energieffektive og klimavenlige. Det er stort!”, lyder det fra Overborgmesteren. 

Priserne blev uddelt i Chicago med overværelse af USA’s tidligere præsident, Barack Obama og København vinder klimaprisen, fordi den danske hovedstad er den første by i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der monitorerer og optimerer energiforbruget i kommunens bygninger.

Københavns Ejendomme & Indkøb har installeret overvågningssystemet på kommunens ejendomme. Systemet aflæser forbruget af el, vand og varme på timebasis, så energiteknikerne i Københavns Ejendomme & Indkøb løbende kan justere og forbedre energiforbruget i samarbejde med de teknisk ansvarlige ude på ejendommene.

Energioptimering af bygningerne er en del af kommunens samlede indsats for at nå målet om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

C40 Awards er blevet uddelt siden 2013 og København har vundet to gange før - i 2013 for sin klimaplan for et CO2-neutralt København i 2025 og i 2016 for sin skybrudsplan.

Kilde: Københavns Kommune

 

  

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.