Forsyning og VE SKRIV UD

Københavnsk flertal for flere vindmøller i byen

af: Kasper Elton Jensen, 02-02-2017
Foto: Colourbox

Københavnerne har intet imod at udsigten ud over Øresund prydes af havvindmøller. Faktisk vil et flertal af københavnerne gerne have flere vindmøller til byen. Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af HOFOR, hvor 1.197 københavnere er blevet spurgt om deres holdning til nye og eksisterende vindmøller.

Københavns Kommune har en klimamålsætning om at blive CO2-neutral i 2025. En del af den plan indebærer, at vindmøller i 2025 bidrager med en reduktion på 314.000 tons CO2, hvilket svarer til ca. 35 pct. af den samlede CO2-reduktion i hovedstaden. Derfor hænger det også i god tråd med, at mere end 85 pct. af københavnerne mener, at der skal bygges flere havvindmøller længere ude i Øresund og syd for Amager, mens 71 pct. af københavnerne er positive over for at bygge nye vindmøller på land i Københavns ydre havneområder.

Resultatet af undersøgelsen vækker glæde hos Morten Kabell (Enhl.), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Vi havde naturligvis håbet på et positivt resultat, men det er helt overvældende, at så mange københavnere går ind for at udbygge den vedvarende energi. Det tegner godt for kommunens ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad og fastholde Danmarks grønne førerposition ude i verden. Har vi borgernes opbakning til at rejse vindmøller, ja så går det nu engang meget lettere“, siger Morten Kabell, i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun hos kommunen, at man er glad for resultatet af borgermålingen i København. Hos HOFOR er Lars Therkildsen, adm. direktør, lykkelig for, at københavnerne bakker op om det, han kalder for fremtidens rene og vedvarende energi. Debatten omkring vindmøller bliver nemlig ofte mødt af borgernes bekymring for støj- og visuelle gener ved vindmøllerne, men den bekymring deles kun af 12 pct. af københavnerne.

Det er selvfølgelig godt, at borgerne mener, at hverken lyden fra vindmøller eller deres udseende skal stå i vejen for opførelsen af dem. Men det er samtidig vigtigt at påpege, at møllerne ikke bliver stillet op, før vi er helt sikre på, at alle krav og miljøhensyn er overholdt”, siger Lars Therkildsen.

Du kan se alle resultaterne fra Epinions undersøgelse her.

Kilde: HOFOR

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.