Klima og ressourcer SKRIV UD

Kommuner sparer millioner på klimatilpasning

af: Ulrik Blaabjerg, 30-06-2017
Foto: Colourbox

Der kan skæres 70 procent af udgifterne til klimatilpasning ved at lave projekter i fællesskab. Det viser tal fra Skanderborg Forsyning, der deltager i stort midtjysk klima-projekt.

Hvis danske byer effektivt skal tilpasse sig klimaforandringer og stigende vandmængder, så kræver det at byerne samarbejder på tværs af kommunegrænser. Det mener både eksperter, myndigheder og vandselskaber. Samtidigt viser nye tal, at det også giver rigtig god økonomisk mening at se klimatilpasning som en samlet indsats.

Tallene stammer fra årsrapporten for 2016 fra Skanderborg Forsyning og viser, at virksomheden ved at lave klimatilpasning i partnerskab med blandt andre kommunen har skåret 72 procent af de omkostninger, der ville have været ved projekterne, hvis de var gennemført med traditionelle metoder. Det svarer til en besparelse på 285 mio. kroner alene i Skanderborg forsyning.

Skanderborg forsyning er en del af projektet Coast Climate Challenge der er et 6-årigt klimatilpasningsprojekt, som løber frem til 2022. Projektet støttes af LIFE-programmet med ca. 52 mio. kr. og har et budget på ca. 90 mio. kr. Herudover kommer der anlægsomkostninger i forbindelse med realiseringen af de mange løsninger. Projektet ledes af Region Midtjylland, der i samarbejde med de øvrige 30 partnere arbejder for at skabe en klimarobust region.

Kilde: Region Midtjylland

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.