Politik og regler SKRIV UD

Kritik af ministerens håndtering af energispareordningen

af: Ulrik Blaabjerg, 21-02-2017
Foto: Colourbox

Den udskældte energispareordning, som for tiden er under lup hos Rigsrevisionen, er længe blevet kritiseret fra flere sider. Men nu rettes kritikken også mod Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), af Socialdemokratiet og Dansk Fjernvarme. 

Ministeren har selv inviteret parterne bag energiaftalen til et tirsdagsmøde hvor branchen og partierne bag energiforliget i 2012, kan byde ind med løsningsforslag. Men ifølge Socialdemokratiet og Dansk Fjernvarme har ministeren haft alle muligheder for at gøre noget ved sagen selv, mens man undrer sig over ministerens ageren blot halvanden måned efter der blev indgået en energispareaftale med branchen. 

Kim Mogensen, direktør i Dansk Fjernvarme, er en af dem der er inviteret med til ministerens tirsdagsmøde, og han mener, at det er lige lovligt tidligt, at ministeren ligger op til et opfølgningsmøde, halvanden måned efter den aftale der blev indgået i december sidste år: "Det er ret kort tid efter en aftale, at der i det hele taget inviteres til et opfølgningsmøde. Der er grænser for, hvor meget, der kan være sket i den tid", lyder det fra direktøren i Dansk Fjernvarme.  

Ministeren betegner selv baggrunden for mødet, at der har været rejst tvivl om aftalen fra december, i tilstrækkelig grad sikrer mod fejl og uregelmæssigheder. Kim Mogensen forklarer dog, at man allerede forud og gennem forhandlingerne gjorde opmærksom på disse, og at indkaldelsen til mødet formentlig skyldes, at der har kørt nogle tv-udsendelser med dokumentation af snyd med ordningen.

Om beslutningen om at afholde et møde med parterne bag aftalen, forklarer Lars Chr. Lilleholt, at ordningen bygger på nogle præmisser om tillid og hvile-i-sig-selv, som måske ikke længere er helt tidssvarende ifølge ministeren. Han mener derfor, at der er behov for fremadrettet, at se på en ny organisering af ordningen. Tilbage i august var udmeldingen fra ministeren, at en større reform af ordningen kunne komme på tale, når Rigsrevisionen var færdig med sin undersøgelse, en undersøgelse der på nuværende tidspunkt først forventes færdig efter sommerferien.

Kilde: Altinget 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.