Forsyning og VE SKRIV UD

Kul skal være helt udfaset af Danmarks elforsyning inden 2030

af: Ulrik Blaabjerg, 16-11-2017
Foto: Colourbox

Kul skal være helt udfaset af Danmarks elforsyning inden 2030. Ifølge DR Nyheder vil regeringen officielt meddele i dag på klimatopmødet COP23 i Bonn, at man har valgt at gå med i en koalition af lande, der vil udfase kul fra elproduktionen.

Koalitionen består af 15 lande fra hele verden med Storbritannien og Canada i spidsen for initiativet. Landene forpligter sig blandt andet til at udfase eksisterende traditionel kulkraft inden for landenes beføjelser, beretter DR Nyheder.

Om beslutningen med at gå ind i koalitionen siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V): "Prisen på vedvarende energi rasler ned, og vi er nået til et punkt, hvor nye havvindmølleparker er billigere end nye kulkraftværker i Danmark. Kul er stærkt forurenede, og vi vil gerne vise, at vi er parate til tage et international lederskab. Det handler om, at vi internationalt sender et klart signal om, at vi i Danmark vil af med kullene", lyder det fra ministeren.

Lars Chr. Lilleholt forklarer samtidig, at det er essentielt at tage del i fællesskabet for at leve op til klimaløfterne fra Paris-aftalen, der blev indgået for to år siden: "Det er afgørende, at vi viser det gode eksempel. Når vi er ude i verden og gerne vil have andre lande - ikke mindst udviklingslandene - til at omstille sig, så er det vigtigt, at vi går foran", siger han.

Landene der mødes på klimatopmødet er allerede på vej i den rigtige retning. Sidste år blev der på verdensplan investeret 1.550 milliarder kroner i ny vedvarende energiteknologi som solceller og vindmøller, viser tal fra FN’s miljøprogram, UNEP. Det var mere end en fordobling sammenlignet med 2006, hvor det tilsvarende tal lå på 724 milliarder kroner.

Kilde: DR Nyheder

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.