Inspiration SKRIV UD

Lego bygger bæredygtigt

af: Kasper Elton Jensen, 10-02-2017
Foto: Colourbox

Lego-koncernen og investeringsselskabet Kirkbi er i gang med at få bygget medarbejderboliger i det centrale Billund. Det særlige ved de nye boliger er, at det er et lavenergibyggeri. Det skriver JydskeVestkysten.

Lego-koncernen har haft så stor succes med lejligheder i Billund til deres medarbejdere, som har haft behov for en bolig i en kortere eller længere periode i forbindelse med deres arbejde i koncernen, at de nu har valgt at bygge yderligere 40 nye lejligheder i det centrale Billund. Projektet er udviklet sammen med investeringsselskabet Kirkbi, der ligeledes har haft gode oplevelser med medarbejderlejligheder i byen.

“LEGO Koncernen har i dag allerede medarbejderboliger i Billund, og vi oplever en stærk voksende efterspørgsel efter flere lejligheder. Med de nye medarbejderboliger på Ole Kirks Vej kan vi fortsat støtte aktivt op om de kollegaer, der flytter til Danmark og Billund,” forklarer Preben Elnef, der Global Facility chef for LEGO Koncernen til BillundOnline.

De nye lejligheder kommer til at rumme mellem et og fem værelser fordelt over tre bygninger, som bliver opført som lavenergibyggerier, der bidrager til et bæredygtigt lokalmiljø i Billund.

“Det har fra starten været tænkt ind i projektet, at bygningerne skal være bæredygtige og tilføje et grønt element til midtbyen. Derfor er de tre bygninger opført som lavenergibyggerier. Derudover består tagene af grøn beplantning, der sikrer, at op mod 50 procent af nedbøren på taget ikke sendes ned i kloakken. På den måde belaster de nye boliger kloaksystemet i Billund mindst muligt,” siger Steen Pedersen, der er global ejendomschef i Kirkbi, i en pressemeddelelse.

Udover den grønne beplantning på tagene vil lejlighederne også få et klimavenligt element på de tilhørende 40 parkeringspladser, hvor der vil blive opstillet to ladestandere til elbiler.
Byggeriet forventes at stå færdigt i august 2017.

Kilde: JydskeVestkysten & BillundOnline

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.