Energibesparelser SKRIV UD

Marienlund plejecenter sætter nye standarder for kommunalt byggeri

af: Ulrik Blaabjerg, 22-09-2017
De mange tekniske anlæg er registreret i TIMESAFE, så Thomas og hans kollegaer har overblik fra starten af.

Marienlund plejecenter er et godt bud på fremtidens plejecenter, hvor nye innovative løsninger er udviklet i tæt samarbejde med forskellige leverandører.

Marienlund Plejecenter er det største byggeprojekt i Silkeborg Kommunes historie. Men det er ikke størrelsen eller de 120 nye boliger der gør projektet opsigtsvækkende, men derimod måden hvorpå boligerne og resten af centret er tænkt og bygget på.

Marienlund er nemlig et godt bud på fremtidens plejecenter, hvor nye innovative løsninger er udviklet i tæt samarbejde med forskellige leverandører. Om projektet fortæller Thomas Kjems Lyngvad, Ingeniør ved Teknik & Energi i Silkeborg Kommune:

“Marienlund Plejecenter er i høj grad et innovativt og spændende projekt at arbejde med. Marienlund byder på et hav af nye funktioner og tekniske installationer, som på forskellig vis både skal gøre Marienlund Plejecenter til et godt sted at bo og et godt sted at arbejde. Eksempelvis tilpasser lyset i lejlighederne sig automatisk døgnets rytme, sengene indeholder sensorer og hele 140 ventilationsanlæg er med til at sikre et godt indeklima”.

Marienlund Plejecenter er tegnet af Årstidernes Arkitekter i Silkeborg og bygget i tæt samarbejde med en række leverandører, som har fyldt centret med de mange helt nye innovative løsninger, der dækker alt fra flytbare toiletter til op imod 300 forskellige tekniske installationer. Forud for byggeriets opstart blev der etableret prøveboliger, hvor nogle af de nye innovative løsninger kunne afprøves i praksis.

Med sine 15.000 m2, 120 boliger og en økonomisk ramme på 230 mio. kroner er Marienlund Plejecenter det største byggeri i Silkeborg Kommunes historie og de mange innovative løsninger har blandt andet tiltrukket besøgende fra både Kina og USA, der har ønsket at lære og lade sig inspirere af det innovative byggeri, som blev meldt færdigt i 2017.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.