Energibesparelser SKRIV UD

Markedet for energieffektive teknologier stiger

af: Ulrik Blaabjerg, 01-03-2017
Foto: Colourbox

Markedet for energieffektive teknologier stiger og danske virksomheder har for alvor fået øjnene op for potentialet ved at udvikle energieffektive produkter. Dansk Energis ELFORSK-pulje har blandt andet for nylig bevilget 21 mio. kroner til 25 innovative projekter. 

Deltagerfeltet i dette års bevillinger fra Dansk Energis pulje til støtte for innovation, ELFORSK, viste med al tydelighed, at danske virksomheder er ved at få øjnene op for potentialet ved nye teknologiske løsninger. Cand.merc. Dorte Lindholm fra Dansk Energi fortæller at årets deltagetfelt er det hidtil største: "Aldrig før har vi givet støtte til så mange virksomheder. Det er positivt for de tænker kommercielt og kan drive løsningerne ud på markedet", lyder det fra Dorte Lindholm. 

Op til dette års uddeling af støtte har ELFORSK i alt modtaget 52 ansøgninger. Af dem har 25 projekter altså fået tilsagn om støtte for ialt 21,1 mio. kr. til at udvikle nye energieffektive løsninger og produkter. Desuden bidrager mange af deltagerne selv med en betydelig finansiering, så den samlede projektsum runder 36 mio. kr. ifølge Dansk Energi.

ELFORSK har bevilget flest penge til bygningsområdet, der i disse år, oplever en rivende udvikling inden for blandt andet solceller, batterier, varmepumper og lagring af energi. 

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.