Energibesparelser SKRIV UD

Middelfart har stor succes med energirenoveringer

af: Ulrik Blaabjerg, 21-03-2017
Foto: Colourbox

Middelfart Kommune har siden 2008 halveret CO2-udslippet fra 100 offentlige bygninger. Desuden har kommunen reduceret udslippet for det samlede gadelysanlæg med 75 procent. 

Kommunens halvering af CO2-udledningen fra bygninger betyder, at man nu udleder 2648 ton CO2 færre per år, sammenlignet med inden man påbegyndte processen. Det nye gadelysanlæg der udover at reducere CO2-udledningen også har medført store energibesparelser, har dermed været med til at finansiere renoveringerne. 

Der er desuden en række sidegevinster ved renoveringerne, fortæller formand for miljø- og energiudvalget i Middelfart Kommune, Agnete Damkjær (R): "Vi har fået et væsentligt bedre indeklima i bygningerne, og det er absolut væsentligt. Vi ved, at et ordentligt indeklima har stor betydning for eksempelvis eleverne i vores skoler, når de skal lære".

Kommunen har desuden uddannet personale så man kan passe og regulere sine energianlæg, ligesom man nu har teknologien til at kunne overvåge energiforbruget tæt, så man hele tiden kan reagere og justere fortæller Agnete Damkjær. 

Kilde: DKNYT

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.