Inspiration SKRIV UD

Miljøvirksomhed omdanner organisk affald til varme og elektricitet

af: Ulrik Blaabjerg, 24-04-2017
Foto: Marius Pedersen A/S

Miljøvirksomheden Marius Pedersen A/S, råder over et af Danmarks mest moderne anlæg til forædling af organisk affald. Anlægget adskiller madaffaldet og emballagen, og omdanner madaffaldet til en flydende masse (pulp), der sendes til biogasanlæg, hvor det bliver til elektricitet og varme.

Anlægget til forbehandling af organisk affald i form af madaffald og mad-spild fra supermarkeder, restauranter, grillbarer og andre leverandører af organisk affald, kan f.eks. ”arbejde” med plastic-flasker, aluminiums-dåser, bananer i kasser eller syltede agurker i glas med låg af metal. Anlægget fjerner simpelthen emballagen, og omdanner madaffaldet til en flydende masse til biogasanlæg.

For 15 år siden drøftede virksomheden forbehandling af organisk affald med en af dens store kunder. For mens man altid har kunnet lave biogas af gamle bananer og torskerogn, har det længe ikke været været konkurrencedygtigt i forhold til at køre det til forbrændingsanlægget. Siden er samfundet blevet mere miljøbevidst, og også fra politisk hold er genanvendelse kommet i fokus.

Faktorer som lovgivningen, en stigende efterspørgsel samt en grøn tankegang satte Marius Pedersen A/S i gang med at udvikle miljø-anlæg, så virksomheden idag råder over et anlæg i København, taget i brug for et par år siden, og nu et nyt anlæg i Århus.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.