Inspiration SKRIV UD

Netværks-samarbejde skal give bedre markedsføring af grønne danske løsninger

af: Ulrik Blaabjerg, 15-06-2017
Foto: Colourbox

Et landsdækkende netværk af grønne besøgstjenester skal styrke eksporten hos lokale virksomheder. Fremover vil ti nationale og regionale besøgstjenester arbejde sammen for at betjene de udenlandske gæster der kommer til Danmark for at blive inspireret af grønne danske løsninger. 

Danmark er på mange måder et forbillede for resten af verden på grund af den ambitiøse energi- og miljøpolitik og succes med at opføre grønne løsninger rundt om i landet. Derfor kommer tusindvis af udenlandske besøgende til Danmark for at se, hvordan man gør det her til lands samt hvilke erfaringer der kan overføres til deres hjemlande. 

Nu har ti nationale og regionale besøgstjenester, der står for planlægningen af de mange besøg til Danmark, imidlertid indgået et netværks-samarbejde, der skal sikre en bedre betjening af gæsterne, men også give netværket bedre muligheder for fælles markedsføring, strategisk arbejde med delegationer og udvikling af kompetencer på besøgsstederne. 

Det er den nationale besøgstjeneste State of Green som har taget initiativet til samarbejdet. I mange år har den offentlig-private organisation stået for besøgstjenesten State of Green Tours med stor succes, men med samarbejdet vil det lokale og regionale arbejde for besøg af professionelle beslutningstagere blive styrket.

Gry Brostrøm, der er senior projektleder i State of Green, fortæller om baggrunden for tiltaget: ”Besøgstjenesternes formål er at styrke dansk eksport af grønne teknologi-løsninger, og ofte er det helt unødvendigt, at mennesker flere steder i Danmark arbejder parallelt på besøg i stedet for at samarbejde. Netværket vil helt sikkert strømline besøgsarbejdet til gavn for alle”.

Danmark har et erklæret mål om at være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050, og tendensen er da også klar internationalt, på trods af USA's nylige ønske om at udtræde af klimaaftalen fra Paris. Behovet for grønne løsninger inden for energi, klimatilpasning, miljø og vand er stort for at verdens lande kan leve op til FNs mål for bæredygtig udvikling, og derfor er potentialet for Danmark som foregangsland ligeledes stort.

I 2015 var syv procent af den danske vareeksport således grøn energiteknologi, og andelen forventes at stige i de kommende år. Modtagelsen af delegationer fra stater, kommuner og virksomheder fra udlandet anses derfor som en vigtig del af Danmarks eksportindsats.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.