Energibesparelser SKRIV UD

Ny energiforskning kan spare Danmark millioner

af: Ulrik Blaabjerg, 21-04-2017

Et nyt forskningsprojekt støttet af Innovationsfonden og iværksat af DTU skal være med til at spare Danmark og de danske elforbrugere op mod 100 mio. kr. om året. 

Det er DTU der vil finde ud af, hvordan de mange elforbindelser til nabolande kan udnyttes smartere. Fordelene vil være færre dyre timers importeret energi og flere danske importindtægter, der vil kunne give plads til mere grøn energi i nettet, lyder det i pressemeddelelsen fra Innovationsfonden. 

I Dansk Energi har man tidligere estimeret, at en smartere udnyttelse af elforbindelsen på kablet mellem Danmark og Tyskland vil kunne spare danskerne op mod 113 mio. kr. hvis man kunne øge ydelsen på kablet med 10 procent. 

Det er dette estimat der danner grobund for at undersøge lignende scenarier i forhold til Sverige og Norge. Det er Jacob Østergaard, centerleder hos DTU, der skal stå for undersøgelsen og han forklarer, at arbejdet ikke bare kan medføre en økonomisk gevinst, men at det også kan føre til, at man kan udnytte den grønne energi bedre:

"Vi vil udnytte fordelene ved Danmarks mange jævnstrømsforbindelser, samt udvikle og afprøve nye innovative metoder til en koordineret styring af dem. Dette vil ikke kun styrke det nuværende system, men vil sikre en infrastruktur, der kan håndtere endnu større mængder vedvarende energi", lyder det altså fra Jacob Østergaard i pressemeddelelsen. 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.