Forsyning og VE SKRIV UD

Ny folder skal sætte fokus på bæredygtig biomasse

af: Ulrik Blaabjerg, 01-02-2017
Foto: Colourbox

En ny folder fra Dansk Energi og Dansk Fjernvarme skal være med til at sætte fokus på bæredygtig biomasse, som rygraden i Danmarks klimaindsats og dermed smide sorte brændsler på porten. 

I folderen beskrives det at en stille grøn revolution er i gang og hvordan fossile brændsler smides på porten og erstattes med bæredygtig biomasse. Fremskrivninger viser blandt andet, at biomasse i 2020 vil stå for over en fjerdedel af Danmarks samlede CO2-reduktion. 

Det er en brancheaftale mellem Dansk Energi, Dansk Fjernvarme og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet der gør, at den biomasse, der anvendes på danske kraftvarmeværker er bæredygtig. 

Mens der også findes andre vedvarende energikilder som sol og vind, sikrer kraftvarmeværkerne for at der også er strøm i kontakten og varme i radiatoren, når solen ikke skinner, og vinden ikke blæser. Biomasse er dermed med til at gøre fjernvarmen grøn og halvdelen af fjernvarmen er allerede baseret på vedvarende energi. 

Du kan læse mere om biomasse i folderen her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.