Forsyning og VE SKRIV UD

Ny mulighed for varmepumper på abonnement til stavnsbundne ejere af oliefyr

af: Ulrik Blaabjerg, 17-02-2017
Foto: Colourbox

En ny abonnementsordning for varmepumper kan give tusindvis af danskere mulighed for at sende deres oliefyr på pension og få varme med grøn strøm i stedet. Det er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet der i samarbejde med fem virksomheder udruller den nye ordning.

Fremover kan man skrotte oliefyret og få varmen leveret fra en varmepumpe på abonnement. Om den nye ordning fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt: Det her er en håndsrækning til de mange husejere rundt om i landet, der gerne vil af med deres oliefyr, men som ikke bare uden videre kan skifte til en anden opvarmningsform. De kan nu få en løsning, der ikke kun gør det billigere i startomkostninger at få en varmepumpe, men også væsentligt nemmere”.

I dag koster en varmepumpe, som kan erstatte et oliefyr, typisk i omegnen af 100.000-150.000 kr. inklusiv installation og tilslutning, men med den nye abonnementsordning, påtager et energiselskab sig ansvar for installation, teknik og finansiering, mens husejeren betaler for sit varmeforbrug og evt. et engangsbeløb for tilslutning.

Varmepumpen der er alment kendt for at være mere klimavenlig og energieffektiv sammenlignet med oliefyret, kan desuden medføre en væsentlig besparelse på varmeregningen. Ifølge energi-, forsynings- og klimaministeriet er det ikke urealistisk, at man kan skære op til 1/4 af sin varmeregning ved at skifte fra oliefyr til en varmepumpe på abonnement. Den konkrete besparelse kommer dog selvsagt an på ens varmeforbrug, og hvilket abonnement man vælger. Lars Chr. Lilleholt betegner ordningen som en win-win løsning:

Jeg tror, at de fleste danskere gerne vil have klimavenlige energiløsninger derhjemme, hvis det er økonomisk fornuftigt og praktisk muligt. Nu får knap 1.800 husstande i hele landet mulighed for at sende oliefyret på pension og få grønnere varme uden bøvl og risiko. Det er en win-win løsning, som jeg håber, at mange vil benytte sig af,”, lyder det altså fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.