Energibesparelser SKRIV UD

Næstveds politistation markerer sig med energieffektivt tilbygning

af: Mathias Steen Harbo, 13-10-2017
Foto: Entasis

Projektet spænder hovedsageligt over en ny bygning med to etager, hvor man samler forskellige kontorfunktioner, men det indeholder også en delvis ombygning af undersøgelsesgaragen, der giver plads til, at et nyt DNA-rum kunne indrettes. 130 nye p-pladser er tilmed blevet anlagt. 

Tidligere har flere afdelinger været separeret fra politistationen, og spredt ud over Næstved, Vordingborg og Nykøbing F. I den nye tilbygning kan du nu finde bl.a. administration, anklagemyndigheden og politikredsens ledelse. 

Energimæssigt lever nybygningen op til BR 2015 energirammen med 80m² solceller, og er også energieffektiv nok til at klare kravene til 2020. Der er blevet lagt vægt på godt indeklima med bl.a. solglas, solafskærmning og et ventilationsanlæg med høj geninvending, CO2-niveau- og temperaturstyring, med fokus på mindskning af de totaløkonomiske udgifter. 

Arbejdet på den ca. 2.700m² tilbygning blev påbegyndt den 21. januar 2016, og blev afsluttet september 2017. Projektet overholdt tidsplanen, og havde et samlet budget  ca. 60 mio. kroner. Tilbygningen blev tegnet af arkitektfirmaet Entasis, og med Sigma Enterprise A/S som totalentreprenør. Sweco var bygherrerådgiver for Bygningstyrelsen, og Oluf Jørgsen A/S som ingeniør. I alt tog projektet to år.

Diverse planter strækker sig over facaderne, og giver dem et grønnere udseende. Den indendørs udsmykning bliver udført af kunstneren Morten Schelde. Politidirektør Lene Frank arbejder selv i den nye bygning og kan tydeligt mærke forskellen:

"Vi har fået så meget mere, end jeg oprindeligt turde håbe. Udover at vi nu får samlet administrationen, efterforskningen og anklagemyndigheden under samme tag og har fået et tiltrængt supplement af mødelokaler, så har vi fået en arkitektonisk flot bygning og et interessant løft af vores daglige omgivelser."

Kilder:

Bygningsstyrelsen

https://www.bygst.dk/nyt-og-presse/nyhedsarkiv/ny-arbejdsmiljoevenlig-og-energieffektiv-politistation/

https://www.bygst.dk/projekter/politistationen-i-naestved/

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.