Energibesparelser SKRIV UD

Nye strømforsyninger forsøger at knække lagringskoden

af: Ulrik Blaabjerg, 19-01-2017
Foto: Colourbox

Med den stigende udbredelse og anvendelse af solceller og vindmøller, er behovet for at lagre energi tilsvarende vokset. Det forsøger et nyt projekt at komme til livs, da man er i færd med at udvikle strømforsyninger, der kan konvertere vekselstrøm, som transmitteres i el-nettet, til jævnstrøm, som kan lagres. 

Projektet der løber over tre år og har et budget på 10 millioner kroner har som ambition at udvikle en fælles strømforsyningsplatform, kaldet smart chargers, der efter planen kan oplade batterier og levere elektrolyseforsyning bedre og billigere.

Innovationsfonden der selv bidrager med syv millioner kroner håber at kunne påvise, at brugen af smart chargers i de forskelige anvendelser kan betyde reduktioner i både pris og tab af strøm på helt op til 50 procent.

Smart chargerne er udviklet og testet i laboratorier på DTU Elektro, og gennem projektet vil de blive udviklet til prototypeniveau. Herefter er planen, at de virksomheder, der er involveret i projektet, vil afprøve dem. Strømforsyningen vil eksempelvis blive testet til opladning af el-biler, ligesom der skal afprøves muligheder for lagring af solcellestrøm ved hjælp af elektrolyse.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.