Energibesparelser SKRIV UD

Opstramning af energimærket fra 2020

af: Ulrik Blaabjerg, 10-04-2017
Foto: Colourbox

Med udgangen af 2019 er det slut med at tælle plusser, når du skal købe nyt komfur, køleskab eller støvsuger. En opstramning af energimærket skal nemlig fremover gøre det lettere at overskue for forbrugere.

Den nye aftale der er indgået mellem Rådet og Europa-parlamentet i EU medfører, at energimærkesystemet fra 2020 vil være markant anderledes end det er idag. Med de nye regler for energimærkning vil A-mærket eksempelvis kun være forbeholdt de absolut mest energieffektive produkter.

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er fortaler for det nye energimærkesystem og mener at det var ved at være tid til at se på netop denne sag: ”Produkter i dag er blevet så energieffektive, at den nuværende skala er blevet meningsløs. Alt for mange produkter kan i dag besmykke sig med topkarakteren A efterfulgt af diverse plusser. Derfor strammer vi nu op på skalaen til gavn for borgerne i EU", lyder det altså fra ministeren.

Den nye A til G-energimærkeskala betyder, at det fremover højest vil være de 30 pct. mest energieffektive produkter, som kan få karakteren A.

 
Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.