Energibesparelser SKRIV UD

Overblik over energispareordningen

af: Ulrik Blaabjerg, 09-02-2017
Foto: Colourbox

I eftermiddag er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) kaldt i samråd om status vedrørende energispareordningen. Den omdiskuterede ordning har gennem den seneste tid været udsat for heftig kritik fra flere sider og nu ønsker flere parter en klarhed på området.

Hos Dansk Energi har man i en lang periode efterlyst en afklaring af ordningens fremtid blandt andet på baggrund af stigende omkostninger. Her håber man at en snarlig afklaring på området kan skabe et klarere regelsæt og dermed også sikkerhed for kunderne og for omkostningseffektiviteten.

Energispareordningen der har eksisteret siden 2006, og som bliver finansieret over energiregningerne, udbetalte sidste år 1,6 mia. kr. til energiselskaberne.

I et indlæg til Altinget skriver Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at det er på tide at gå energispareordningen i sømmene og finde den rette balance mellem udbygning af vedvarende energi og energieffektivisering. I efteråret ventes regeringen, på baggrund af regeringsgrundlaget, at komme med sit udspil til en ny energiaftale og i den forbindelse ønsker regeringen at analysere, hvilken rolle energieffektivisering kan forventes at få over for forsyningen med vedvarende energi i fremtidens energisystem. 

Hos installatørernes brancheorganisation TEKNIQ mener man, at energibesparelserne drukner i unfair konkurrence. Her mener man især at der findes en udfordring ved energiselskaberne fortæller administrerende direktør Niels Jørgen Hansen: "Energiselskaberne har det særlige privilegium, at de selv bestemmer tilskuddets størrelse. Det er et stort ansvar, som de skal forvalte med særlig omhu. Derfor er det også afgørende, at selskaberne altid benytter den billigste aktør til at udføre opgaven – ellers betaler vi jo alle sammen en overpris for vores energibesparelser, og samtidig sættes den frie konkurrence ud af kraft,” lyder det.

Mens de to fremtrædende parter i sagen har svært ved at være enige om særlig meget, tager ministeren altså del i et samråd om energispareordningen, hvor ministeren blandt andet ventes at give en status i lyset af den omfattende kritik, der har været rejst af forskellige interessenter i pressen. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.