SKRIV UD

Projektet "Landsbyenergi" skal give 5,5 mio. kWh i årlige energibesparelser

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-11-2017
Foto: Colorbox

Projekt LandsbyEnergi har til formål at skabe lokale energibesparelser og grøn energiomstilling. Fokus er på energibesparelser i private hjem i Ringkøbing-Skjern Kommunes landsbyer og landdistrikter. Derfor har man bl.a. udbudt arbejdet med at skaffe energibesparelser i landsbyerne. Det blev EnergiTjenesten Midtjylland og Scanenergi A/S der vandt udbudsrunden

Opgaveløsningen vil ske i tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommunes Energisekretariat. Med sin tætte samarbejdsform, innovative metode og lokale forankring er LandsbyEnergi potentielt et klasseeksempel på, at ambitiøse resultater kan nås i fællesskab.

Projektmodellen er nyskabende, fordi den bygger på en lang række samskabende og lokalt funderede aktiviteter, som skal påvirke borgerne stort set døgnet rundt. 360 graders opfølgning i lokalsamfundet fra skoler til arbejdspladser og fritidsaktiviteter skal hjælpe borgerne til at sætte handling bag ordene i en ånd af samhørighed og dialog.

Projektets første energitjek forventes gennemført i december 2017 og de sidste i september 2018. De lokalt forankrede aktiviteter vil ske sideløbende, mens diverse kampagner og realiseringer af energibesparelser og grøn omstilling vil fortsætte frem til oktober 2019. Overordnet forventes projektet ved afslutningen at have resulteret i godt 5,5 mio. kWh i årlige energibesparelser.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.