Politik og regler SKRIV UD

Regeringen dropper klimamål for 2030

af: Ulrik Blaabjerg, 09-02-2017
Foto: Colourbox

Regeringen dropper sine CO2-reduktionsmål for 2030. Området, som er et af de Konservatives mærkesager, bliver nu begravet, efter at partiet er blevet en del af regeringen. 

Mens de Konservative var en del af oppositionen, kæmpede partiet for at Venstre-regeringen skulle holde fast i klimamålet om 40 procent CO2-reduktion i 2020, men det krav har de Konservative ikke længere fortæller partiets politiske ordfører Mette Abildgaard:

"Havde vi 90 mandater alene, så satte vi også gerne et nationalt klimamål af den art, men når man er i regering, skal man sætte sig nogle nye fælles mål og linjer for, hvor man vil hen og så bliver man nødt til indgå kompromiser". 

I oppositionen har både Socialdemokraterne og de Radikale været ude med kritik af de Konservatives slækken på egne mærkesager og i Alternativet begynder man nu også at tvivle på regeringens klimamål: "Det er skuffende oven på Paris-klimaaftalen og den vedtagelse et bredt flertal i Folketinget står bag. Jeg havde forventet, at Konservative havde holdt fast i en mere ambitiøs grøn linje", fortæller Alternativets klimaordfører Christian Poll. 

Mens regeringen har en ambition om 50 procent vedvarende energi i 2030, mener Christian Poll ikke at det er tilstrækkeligt ambitiøst og kan erstatte et nationalt CO2-reduktionsmål: "Regeringens mål handler jo ikke om reduktion, men opbygning af energisystemet. Det er et fint mål, men det er ikke ambitiøst. Det svarer nogenlunde til, at vi skal fortsætte business as usual", lyder det fra klimaordføreren. 

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.