Politik og regler SKRIV UD

Regeringen udskyder udspil til energiaftale

af: Ulrik Blaabjerg, 15-09-2017
Foto: Colourbox

Regeringen udskyder sit udspil til en energiaftale som dermed først ventes præsenteret i det nye år. Årsagen skyldes "travlhed i ministeriet", skriver EnergiWatch.

Oprindeligt og som en del af regeringsgrundlaget skulle oplægget ellers præsenteres i løbet af efteråret, men travlhed i ministeriet får nu ministeren til at udskyde præsentationen. Om beslutningen fortæller Lars Chr. Lilleholt: "Det er jo lidt senere end oprindeligt udmeldt, men dels får regeringen et travlt efterår, og dels tror vi, at vi får en bedre dynamik, hvis vi venter med forhandlingerne til efteråret", fortæller han til EnergiWatch. 

Lilleholt forklarer, at man med udskyldelsen håber, at kunne undgå pauser i forhandlingerne, som f.eks. en juleferie. Regeringens mål for forhandlingerne forbliver dog de samme fastslår han: "Vi vil komme med et ambitiøst udspil, hvor vi skal indfri målene i regeringsgrundlaget, og ikke mindst at vi i 2030 skal have mindst 50 pct. vedvarende energi. Samtidig med at vi skal have lavet en energiaftale i god tid inden næste folketingsvalg", siger han. 

Lars Chr. Lilleholt afviser, at udskydelsen skulle bunde i interne uenigheder om linjen: "Der er ingen uenigheder. Vi gør dette her, fordi vi ønsker at opnå en bedre dynamik i forhandlingerne, og at regeringen i det hele taget får et meget travlt efterår. Dels har regeringen præsenteret en række udspil på det seneste, som kommer til at tage tid, og dels har vi et vækstudspil på vej", lyder det fra ministeren. 

Folketinget går officielt på juleferie onsdag d. 20. december og genoptager arbejdet arbejdet d. 9. januar. 

Kilde: EnergiWatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.