Forsyning og VE SKRIV UD

Solenergi er den største arbejdsgiver inden for energibranchen i USA

af: Ulrik Blaabjerg, 02-02-2017
Foto: Colourbox

En ny rapport fra U.S. Department of Energy viser, at der sidste år var flere i arbejde inden for solenergi, end olie, gas og kul tilsammen i USA, skriver Forbes. 

Sidste år stod solenergibranchen således for 43 procent af den samlede arbejdsstyrke i energibranchen i USA, og beskæftiger dermed flere, end hvad olie, gas og kulindustrien beskæftiger tilsammen. 

I 2016 var der omkring 374.000 ansatte inden for solenergi i USA, mens der var omkring 187.000 beskæftigede med forsille brændsler som olie, kul og gas. Mens en vedvarende energi som solenergi har overgået de traditionelle energikilder som den største arbejdsplads, har vindenergi-branchen stadig et stykke vej endnu hvor omkring 100.000 var beskæftigede sidste år i USA. 

Mens USA sidenhen har fået en ny præsident der betvivler menneskeskabte klimaforandringer og tidligere har udtalt, at grøn energi er dårligt for den amerikanske økonomi, peger rapporten på en anden tendens, hvor solenergi i løbet af de sidste par år, har været med til at skabe 73.000 nye jobs. 

Kilde: EnergiWatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.