Klima og ressourcer SKRIV UD

Størstedelen af verdens befolkning anser klimaforandringer som en "global katastrofal risiko"

af: Ulrik Blaabjerg, 31-05-2017
Foto: Colourbox

En ny undersøgelse blandt 8000 adspurgte fra henholdsvis USA, Kina, Indien, Storbritannien, Australien, Brasilien, Sydafrika og Tyskland viser at 84 procent af de adspurgte nu anser klimaforandringer som en "global katastrofal risiko". 

De adspurgte der mener at klimaforandringer bør anses som en global katastrofal risiko, er samtidig klar til at ændre på deres levestandard, hvis det forhindrer fremtidige klimaforandringer. Tallene stammer fra rapporten Global Catastrophic Risks 2017 og viser samtidig at frygten for klimaforandringer dermed ligger lige under frygten for omfattende miljøbeskadigelse og politisk motiveret vold, der eskalerer til krig. 

Svarene fra rapporten viser dermed, at mange mennesker nu ser klimaforandringer som en større trussel end andre traditionelle bekymringer som epidemier, befolkningsvækst, brug af masseødelæggelsesvåben og stigningen i kunstig intelligens. Undersøgelsen blev præsenteret forud for G7 topmødet på Sicilien i sidste uge.  

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.