Inspiration SKRIV UD

Syddansk Universitet åbner op for ny HA-uddannelse i energi management

af: Ulrik Blaabjerg 16-02-2017
Foto: Colourbox

Syddansk Universitet åbner til sommer op for en ny HA-uddannelse i energi management. Beslutningen skyldes at energi er blevet et stort arbejdsområde med eksport og tusindvis af arbejdspladser. 

Mens landets studerende længe har kunnet læse virksomhedsøkonomi i kombination med fag som matematik, it, og filosofi, kan kommende studerende fra sommer også uddanne sig til at lede og markedsføre virksomheder inden for energiindustrien. 

Uddannelsen der etableres på SDU i Esbjerg med start til september, har til formål at uddanne de studerende inden for planlægning, risikostyring og organisering af nationale og internationale energisystemer. De studerende rustes desuden til at forstå betydningen af CO2-udledningens betydning for klimaet. 

Lars Ravn-Jonsen, studie- og uddannelsesleder ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, fortæller om beslutningen om at oprette den nye uddannelse med fokus på energi: "Danmark og resten af verden står over for forandringer i den måde, energi produceres, distribueres og anvendes. Alle virksomheder og samfundet må forholde sig til den nye komplekse energivirkelighed. Her er ikke kun brug for tekniske løsninger, men viden om økonomi, ledelse og strategi".

Idag beskæftiger energiindustrien 55.000 danskere og udgør 11 procent af Danmarks vareeksport. I alt eksporterer Danmark energiteknologi for mere end 70 milliarder kroner om året og beslutningen om at oprette den nye økonomiske uddannelse med særlig fokus på energi glæder vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge: 

"Energibranchen er en vigtig og stor bidragsyder til Danmarks samlede eksport og indtjening, og er også i sig selv vigtig for vores vækst og beskæftigelse. Vi har mange ingeniører, som er afgørende for succesen på området, men vi har også brug for unge mennesker med kompetencer inden for forretning og strategi, der kan bidrage til at omsætte de tekniske landvindinger til forretning", lyder det fra Anders Stouge.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.