Inspiration SKRIV UD

Usunde boliger udløser milliardregning

af: Ulrik Blaabjerg, 05-06-2017
Foto: Colourbox

Hver sjette EU-borger bor i, hvad de selv definerer som et usundt hjem. Her er der f.eks. tale om bygninger der er for varme om sommeren og kolde om vinteren eller fugtige boliger med vandskader eller deciderede rådskader. Det fremgår af en ny undersøgelse, foretaget for Velux. 

Ifølge undersøgelsen er danskere der bor i denne slags boliger, tre gange så tilbøjelige til at opleve dårligt helbred og alene fugt og skimmel øger risikoen for at få astma med 40 procent. Regningen for de usunde boliger i form af sygdomsbehandling og tabt arbejdsfortjeneste, koster ifølge undersøgelsen de europæiske samfund hvad der svarer til 610 mia. kr. om året. Undersøgelsen viser dermed et markant sammenfald mellem oplevelsen af dårligt helbred og boligforhold i hele EU.

Alene for Danmark viser undersøgelsen, at lidt under gennemsnittet føler, at helbredet svigter i sunde boliger. Danskerne er desuden blandt de folkefærd i Europa, der er mest tilbøjelige til at opleve dårligt helbred, hvis de bor med begrænset dagslys eller i kolde hjem. 

Undersøgelsen viser dog også, at antallet af europæere der bor i usunde hjem, kan være halveret i 2050, hvis to procent af boligerne i EU årligt blev renoveret med helbred for øje. Rapporten fastslår nemlig, at hele 71 procent af husholdningerne i EU har råd til at foretage renoveringer.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.